Image

Kommer MDG over sperregrensen?

Oddsmarkedet gir oss en klar pekepinn på hvor valget bærer hen.

Mandagens stortingsvalg er like om hjørnet, og selv om et regjeringsskifte ligger i kortene, så mangler det ikke på spenningsmomenter som vil få avgjørende betydning for hvilke partier som vil kunne danne flertall sammen.

På spillselskapet Betsson sine hjemmesider finner man et stort utvalg spillobjekter på stortingsvalget, både nasjonalt, for hvert parti og hvem som vinner de enkelte kommunene og valgdistriktene (fylker). Sjekk ut hele menyen på betsson.com!

Oddsen på hvem som blir landets neste statsminister tilsier at spenningen nesten er borte. Jonas Gahr Støre synes nå så sikkert at oddsen bare er 1.04, ned fra 1.25 for noen uker siden.

Les også: Stortingsdrømmen til Jan Bøhler henger i en tynn tråd

Langt mer spenning knytter seg til hvilke av småpartiene som havner over eller under sperregrensen. Deriblant Miljøpartiet De Grønne.

Kommer partiet over/under sperregrensen? Får de rødgrønne rent flertall? Hvem vinner valget i din kommune? Spill på stortingsvalget hos Betsson!

Oddsen for at MDG kommer over sperregrensen er bare 1.10. På den seneste beregningen fra estimite.com er samtidig sjansen for å havne over sperregrensen oppe i 80.1 %. Ved å gange sannsynligheten med oddsen får vi en tilbakebetalingsprosent på 88.1 %.

Oddsen på at MDG ikke klarer sperregrensen ligger på 5.75. Legger vi samme estimat til grunn og ganger 5.75 med 19.9 % blir tilbakebetalingsprosenten 114.1 %.

SPERREGRENSEN: Skjermdump fra nettstedet ESTIMITE som beregner sannsynligheten for å komme over sperregrensen basert på meningsmålingene.

Kommer partiet over/under sperregrensen? Får de rødgrønne rent flertall? Hvem vinner valget i din kommune? Spill på stortingsvalget hos Betsson!

Kommer partiet over sperregrensen? (odds fra Betsson)

Rødt: Ja 1.15 – Nei – 4.75
MDG:
Ja 1.10 – Nei 5.75
Venstre:
Ja 1.20 – Nei 4.00
KrF:
Ja 1.57 – Nei 2.25


Spennende konkurranse

Betsson gir deg 10 millioner!